Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 6 januari 2010

Hårdrockskväll 2010 - min val!

För det första - detta är ett automatgenererat meddelande, schemalagt. Jag är heeeeelt säker på att vara trasig dagen efter Hårdrockskvällen, så detta är författat i förväg! Hur som helst - här har du mina val för årets höjdarkväll:

1) Bästa Text: Alice In Chains "Junkhead". Inte deras bästa låt, men JÄVLAR vilken tung text. Den gör hela låten, tycker jag!

2) Låt som blir bättre live: Sepultura "Territory", plockad från plattan "Under A Pale Grey Sky". En lite oväntad sak, tror jag det ska visa sig. Grymt coolt trumljud dock, och de ständiga "Fuck shit up"-vrålen gör det till en skitskön livedänga!

3) Bästa Cover: Chris Cornell "Billie Jean". Mera oväntat, men... dels är låten i denna tappning rätt annorlunda och bra, och dels sjunger karl'n så inihelskotta bäst att det förtjänar speltid!

4) Bästa/Elakaste Riff: Behemoth "Ov Fire And The Void". Grymt riff, elakt riff, skitbra låt. Du har väl inte missat videon här i högerkanten?

5) Bästa Träningsmusik: Dark Tranquillity "Terminus (Where Death Is Most Alive)". Springer och tränar alltid bäst till dödsmetall, om detta nu kan kallas det. Gillar också just inledningen av sången "..this is a ghost town...", det ger mig alltid en extra skjuts! Ja, och så kan valet reta Per också... ;-)

6) Bästa Gitarrsolo: Yngwie Malmsteen "Crystal Ball". Givet val. Lyssna på känslan i inledningen... shit pommesfrites..

7) Snyggast Omslag: Primordial "Gallows Hymn" från "To The Nameless Dead". Nä, det kanske inte är snyggast egentligen, men jag hade visst inte Sabbath Bloody Sabbath på vinyl som jag trodde, och då valde jag ett omslag som framförallt är passande. Det ser ut som det låter, det till och med luktar som det låter!

8) Bäst Just Nu: Amorphis "Silver Bride". ingen överraskning här inte, men vaddå? är det bra så är det!

Det var alles, allt klockade in på just under 39 minuter. Rätt kort skiva, faktiskt.... uppdatering om kvällen följer när (ja, eller kanske om?) jag blir hel igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar